Bezony, mindenki legyen rám büszke... még csak két hét telt el, és máris újabb blogbejegyzés :) No, nem mintha annyian olvasnák, de mégis.

Az első hét munkája az nagyjából a takarítás volt. Mint kiderült egyébként, nem a fal volt penészes, hanem a szekrény hátulja, belülről. Letöröltem, a penész le is jött; csak a dohszag maradt. Az viszont olyannyira, hogy többszörös domestosos-egyébfertőtlenítős kezelés, valamint udvaron való szellőztetés után sem menekült. Volt, hogy egy-két napig jó volt, de még mindig érezni a szobában néha-néha (pedig végig nyitva az ablak - meg is fagyok). Úgyhogy epekedve várom a landlord válaszát, hogy kapok-e újat.

A szobám már ugye az első nap után viszonylag jól állt, a többi viszont szörnyű volt. Első nap a hátsó fürdőt vakartuk ki Jettel... a fekete wc-ből és csempéből, a mosdókagylóval együtt fehéret varázsoltunk. Citromillatot rendszeresítettünk, valamint felmostunk. Az elkövetkező két-három nap a konyha berendezésével és takarításával telt. Rengeteg pókháló-mentesítés, pakolászás és új szárító-étkészlettartó-vásárlás után szintén jól nézett ki. Persze, mivel a padlóra hetes sáros lábnyomok száradtak, úgy kellett felmosnom, hogy egyik kézben szivacs, másikban rongy, és térdenállva... jó móka volt. Taylor ugyanezt a nappalival játszotta el.

Azóta kicsit rendezkedtünk is, meg felkerült egy poszter, valamint kiraktunk pár piát a nappaliba (a Fütyi büszkén képviselteti magát az első sörb...sorban :), és kezd egész jó hangulata lenni a nappalinak. Voltunk IKEA-ban is, vettünk lámpát, hogy több legyen a fény (tipikus ikeás állólámpa). Megajándékoztam magamat egy kukával és egy új, normálisabb lámpaburával is, valamint egy zőcség is díszítőelemként funkcionál a szobában.

Még posztereket nézegettünk Liuval (töltöttem csomó régi plakátot)... pár fontért tud nyomtatni az építészsuliban; úgyhogy otthonosabb lehet a nappalink.

Új telefont is sikerült szerválnom, egy régóta áhított touchscreeneset. Ugyanis ugyanannyi pénzért, amit amúgy is minden hónapban elköltöttem telefonra 200-al több sms-t kaptam, valamint hozzám vágtak egy telót is :) Deal.

A második hét sulikezdésre való készüléssel és meló után rohangálással telt. Igyekszünk beindítani a főzés-forgót is... szóval megy az élet. Ma egyébként el is kezdődött az iskola. Az órarendem egyelőre nagyon jó (még jönnek a gyakorlatok, remélhetőleg nem rontja el semmi)

Monday
     13:10-14:50   Marketing Research (ami kb ugyanaz mint tavaly a Statistics and Research Methods)
     15:10-16:50   Operations Management (ez a választott tárgyam, de úgy néz ki, h egész jó lesz - van benne matek XD)

Tuesday
     13:10-14:50   Organisational Behaviour (ezt egy tavalyi nem éppen szeretett tanárom tarjta :S)

Wednesday
     09:00-10:40   Buyer Behaviour (csak szimplán boeaaa)

Thursday >> FREEEEEDOM! :D nincs órám...

cserébe: Friday
     09:00-10:40   Marketing & Strategy
     12:10-13:50   Managerial Accounting & Finance - sok matek, ezt várom...

Szóval tényleg egész jó, bár a duplaóráktól elszoktam tavaly. Ma például a két duplaóra annyi szünettel, hogy átérjünk az egyik épületből a másikba, eléggé fárasztó volt. Vissza kéne rázódni... :P

Kérdés esetén do not hesitate to contact me. Addigis, én most megyek, és izgalommal várom az első számláinkat... bízván abban, hogy nem lesznek túl magasak -.-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beze-lifeincardiff.blog.hu/api/trackback/id/tr182345349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása