Beze 2009.12.01. 20:23

Átverés az egész...

De mielőtt a tárgyra térnék, csak néhány szó a különbségekről az otthoni és az itten szórakozóhelyek között. Az egyik kedvenc törvényem az az, amelyik tiltja a dohányzást a pubok, disco-k és egyéb szórakozóhelyek épületén belül. Ki lehet menni a legtöbb helyen egy elkerített részre (ha belépős a dolog), ahol elszívhatod a cigit; viszont feleslegesen nem mérgezed a társaidat... és ami extra, hogy a ruhám se lesz iszonyat büdös egy-egy bulizással töltött este után. A másik plusz szolgáltatás, ami már-már mulatságos, hogy a legkisebb pub-ban is lehet hitelkártyával fizetni. Előnyös tud lenni, ha az ember sokat akar költeni :P

Nade jöjjön az átverés része az egésznek. Ez csak részben fog Cardiffhoz kötődni, a személyes életemhez még kevésbé, ellenben az olvasókéhoz lehet, hogy nagyobb mértkében. Magyarországon ugyanis H1N1-hisztéria van. Oltasd be magad! Minél hamarabb! Pff... Akkor most elmesélem, hogy mennyivel józanabb az Egyesült Királyság kormánya. Kaptunk ugyanis szórólapokat (kis füzeteket, igazából), amik leírják, hogy mi is az a "swine flu", mit csináljunk, hogy megelőzzük, stb. Ami otthon halálos veszély és MEGFOGSZHALNIOLTASDBEMAGAD2RUGÓÉR, az itt egy egyszerű probléma. Javasolják, hogy mindenki gyakran mosson kezet, zsebkendőbe tüsszentsünk és köhögjünk, valamint azt utána rögtön dobjuk ki. Ha elkaptuk a vírust, akkor ne menjünk el otthonról, kérjünk meg barátokat/rokonokat/szomszédnénit, hogy vásároljon meg hozzon gyógyszereket. És akkor most idézném (saját fordításban) a legfontosabb részt:

"Van-e oltás a malacinfluenzára?

A jelenlegi szinten NINCS. Ez a fajta influenza nem olyan, mint a évszakhoz kötődő: egy teljesen új fajta vírus terjeszti. Vakcina csak akkor fejleszthető ki, ha egy megadott láncot felismernek (elkülönítenek), és ez után is hónapokba telik az előállítása.

Az Egyesült Királyság kormányai megegyeztek az előállítókkal, hogy amint kifejlesztették az oltást, készleteket fognak szerezni."

Szóval az egész átverés. NINCS OLTÁS. Úgyhogy akik sok sci-fi-t olvasnak, azok elgondolkodhatnak, hogy vajon mikro-robotokat oltottak-e beléjük, akik átveszik az irányítást a test felett szép lassan?? Akik reálisabban tekintenek a dologra, esetleg megnézhetik, hogy milyen cég importálja az oltást; netán valamelyik magasrangú politikusunknak ismerőse? Vagy netán az amerikai orvosok tényleg zsenik, és ők 12 hétre a vírus megjelenése után már meg is találták az ellenszert? Jah, és a magyarok rendeltek 6 milliót, amivel a "lakosság 40%-a oltható be." Majd ezt is magyarázza el valaki...

A bejegyzés trackback címe:

https://beze-lifeincardiff.blog.hu/api/trackback/id/tr851567217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.12.01. 21:39:49

Nem lehet, hogy az a szorolap meg mindig ugyanaz, amit szeptemberben osztogattak, amikor meg tenyleg nem volt vakcina?

Beze · http://beze.extra.hu/avatar.jpg 2009.12.01. 21:44:58

néztem, nincs rajta dátum; de én másfajtát kaptam szeptemberben. de legyen igazad :P
ettől függően túlzásnak tartom ami otthon megy. elfogult hírközlés megy a swineflu-ról...

DannyBoy 2009.12.02. 07:39:38

Kicsit túlzónak érzem írásod, de a tartalmával egyetértek...ez egy nagyon jól reklámozott influenza, ami kicsit más, mint eddig...ettől függetlenül itt nem új gyógyszert fejlesztettek ki, hanem halott bacikat tesznek az ampullába és vhogy abból lesz az oltás...legalabbis ismereteim szerint (ha vmi orvostanhallgató olvassa ezt, bocsánat:D) Szal azt azért lehet zárosabb időn belül produkálni szerintem. Abban igazad van, hogy valaki ezen sokat keres(ett)...

Manócs 2009.12.08. 19:30:13

Amúgy már itt is kezd beindulni a hisztéria. Pont ma hallottam a rádióban, hogy a veszélyeztetett kategóriába eső emberek feltétlen oltassák be magukat. Azt nem tudom, hogy itt mennyibe kerül, csak azt mondták, hogy az oltás két alkalom.
süti beállítások módosítása