Beze 2009.09.22. 18:11

Az első session-ök

Azt hittem, hogy ma is sokáig alhatok, hiszen tegnap még úgy tudtam, hogy ma csak délben lesz az első kötelező program. De neeem.... hajnali 9 órakor kopogtak az ajtómon. "Vízvezeték-szerelő!"... nah, mindegy, legalább a zuhanyzó működni fog, ugyanis eddig vagy jéghideg, vagy tűzforró víz folyt belőle, és főleg Jetnél zuhanyoztam (néha pedig megkockáztattam a jeges rettenetet). A zuhanyzó hálistennek már kész, úgyhogy végre teljes jogú birtokosai vagyunk a fürdőnek; viszont a szobában lévő hideg-vizes csap még mindig rosszalkodik.

Voltunk ma ám a Students' Unionban is, Companies' Fair volt. A Student Union (ezután SU vagy Union) végülis diákönkormányzat szerű, mindenre kiterjedő tevékenysége van. Vannak boltok (könyvesbolt, ápisz), fodrászat, Job Shop (munkakereséshez), de itt kellett diákigazolványt, banki levelet kérvényezni. Ugyanitt vannak partyk is esténként; valamint a Companies Fair alatt különböző cégek próbálják meg hirdetni a dolgaikat ingyen cuccokkal (többnyire tollak, kitűzők, de van póló is); lehet itt munkalehetőséget is találni. Mikor egy ilyen lehetőségre feliratkoztam, megkérdezte a nő, hogy honnan jöttem, ugyanis gyanús volt neki az á betű a nevemben. Kiderült, hogy ő is magyar, már 8 éve itt él (hallatszott is az akcentusán :P). De tök jó volt végre egy magyar emberrel találkozni :)

Ezután elmentünk Liuval regisztrálni GP-nél (which stands for General Practicioner, GP=doktor), szóval most már hivatalosan is ellátnak minket egészségügyileg (Manócs, semmiféle EÜ tajkártya meg ilyeneket nem kértek egyébként... nem tudom, hogy ellátásnál kell-e, de minket azt hiszem az Egyetem biztosít).

Nade a sessionök. Kettő volt ma, az egyik déltől egyig, a másik negyed négytől négyig. Igazából az elsőn csupa olyat mondtak, amit már tudunk: nem szabad plagizálni, csoportmunkát egyéniként leadni, saját munkát többször leadni (tiszta IB :P)... aztán meséltek a Personal Tutor systemről. A PT végülis egy emberke, akihez mindenféle problémával lehet fordulni: legyen az tanulmányi, munka, szabadidős. Ha ő maga nem is tud segíteni, akkor át tud irányítani olyanhoz, aki viszont tud. A második sessionön beszéltek magáról a kurzusról, hogy miket fogunk csinálni, hogy hihetetlen szigorú a határidő-betartásuk (ha egy percet késel vele, már nem fogadják el) és hogy mit kell holnap leadni. Holnap ugyanis a hivatalos beiratkozás van.

Szóval a mai napom már izgalmasabban telt :) Lassan nekiállok főzni, kitölteni egy holnapra kellő dokumentumot; este pedig filmnézés volt a terv. Holnap ugyanis korán kell kelni...

A bejegyzés trackback címe:

https://beze-lifeincardiff.blog.hu/api/trackback/id/tr51399957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manócs 2009.09.22. 22:52:59

Nálatok nem kell EU kártya?? Mert nekünk írták, hogy ha nincs, akkor nem regisztrálhatunk a GP-hez...Tényleg, oda is kell mennem a héten...:S
süti beállítások módosítása