Beze 2009.09.20. 15:12

Egy kis ízelítő

Van aki azt mondhatná Cardiffra, hogy koszos város. Budapesthez képest ez nem igaz (még tisztább is mint fővárosunk), de azért ők sem panaszkodhatnak. Valószínűleg az igen aktív éjszakai élet a titka a dolgoknak: valamelyik nap láttam az egyik szórakozóhely előtt egy kétszázméteres sort; ráadásul a lányok igen lenge ruházatban voltak. A házak a városban változóak. Rengeteg megtalálható a kis, kétemeletes sorházakból, amelyek oly jellemzőek a szigetországra: téglaépítésű, alacsony, hangulatos építmények. De van ám sok modern torony is. Tegnap lesétáltunk a cardiffi öbölbe - ami kedves Simon barátunk szerint csak 10-15 perc séta, valójában 35-40 :P -, és onnan remekül láthattuk az égimeszelő épületeket, a Millieumi emlékparkot, meg hasonló nyalánkságokat. Láttuk a cirkuszt is, meg az egyik színházat.

Sok újat egyelőre nem tudok írni. Eddig ez a négy nap még nagyon nyaralás-feeling. Házibulik, bulik, nagy sétálások, beülős beszélgetések, nyugis élet, sokáig alvás; van minden. Egyre több embert ismerek, ami jó is és érdekes is. Találkoztam maláj, azerbajdzsáni, walesi, angol, indiai, kínai, német, cseh és svájci emberrel is :) Jó hallani a sokféle angolt, sokat lehet tanulni. Eddig mindenki nagyon barátságos volt, a szobával (és a felettünk levővel (Flat 2&3) pedig erős összetartás van, kialakult - remélem meg is marad, mert én jól érzem magam benne - egy 7-8 fős brancs.

Holnaptól talán több minden fog történni, bár a cenzúra miatt nem hiszem, hogy mindenről beszámolhatnék :P Elméletileg holnap lesz a beiratkozás, de mivel Cardiff University volt olyan kedves és a beiratkozós levelet elküldte Magyarországra (csütörtökön érkezett meg oda), nem tudom a pontos részleteket. Kénytelen leszek megkérdezni valakit. Viszont, hálistennek, már találkoztam egy kurzustársammal :)

Legyetek jók ha tudtok!

PS: rájöttem így utólag, hogy a szobával nagy szerencsém van. Ugyanis a lakásban lévő 6 szobából 5 ugyanolyan berendezésű, az enyém viszont más; kicsit nagyobb is :) Ráadásul az ablak tőlem jobbra van, és így minthogy balkezes vagyok, tökéletes a fénybeesés is :P

A bejegyzés trackback címe:

https://beze-lifeincardiff.blog.hu/api/trackback/id/tr441394690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manócs 2009.09.21. 17:33:48

sziaaa! Nálunk ma esett először...de most megint kék az ég és süt a nap. Viszont itt minden tiszta (legalábbis nappal), de nem tudom hogy csinálják, mert éjjel a hányástól kezdve mindent látsz az utcán, viszont nappal még cigicsikket sem lehet eldobva találni. Hihetetlen...

Beze · http://beze.extra.hu/avatar.jpg 2009.09.21. 18:15:37

hello :) hmm, itt lent délen még mindig semmi eső, ami meglepő, de élvezem :) egy farmerdzseki elég, kb 20 fok van és süt a nap.
jó azért ennyire nálunk nem durva éjjel a helyzet :P viszont csikkek, papír itt is van. és a koszos alatt mondom, nem budapesti szintre kell gondolni...
viszont tök jó hogy nálatok minden tiszta :)
süti beállítások módosítása