Pontosabban 2010 októberének a végén.

Az előző bejegyzéshez annyit, hogy még mindig várjuk a számlákat. Mivel szolgáltatót váltottunk (akit érdekel: Swalectől British Gasre), még szeretnének egy leolvasást, hogy utána küldhessék a szeretetcsomagot. Azért bízom benne, hogy havi 30 font/fő fölé nem fog menni, különben ciki van.

Másik fontos téma a munka. Voltam két hete egyetlen napot dolgozni, mint mosogató; úgy is nézett ki akkor, hogy maradhatok, miután elküldték a régi embert. De úgy látszik, hogy mégsem. Ellenben felvettek a MJRTom nevű cég, ami alkalmi melót tud biztosítani. Ez azt jelenti, hogy ha rögbimeccs van éppen Cardiffban vagy Newportban, akkor mi mehetünk sört osztani. Fel is avattak rögtön az egyik hétvégén, vonatozhattam Newportba. 35 fontot szereztem bruttó 7,5 óra munkaidővel (ebben benne van a vonatozás is ugye, bár ugye az 4 font volt, szóval 31). Mindegy, tapasztalat, és pénz, könyvelési szakszóval élve ugye "contribution" (nagy szakszó, tudom :D).

Sőt, a vonatút is nagyon jó volt. Bár csak negyed órába telt (Newport azt hiszem Cardiff közigazgatása alá tartozik), gyönyörű tájakat láthattunk, meg ugye az itteni vonatok mégis kicsit tisztábbak. Szóval ne standard MÁV vonatot képzeljünk el, hanem egy elsőosztályú IC-t. A meló is jó volt egyébként, jó fej kollegák, rendes menedzser és barátságos vásárlók jellemezték a délutánt.

Egyébként olyan érdekességek történtek velem, hogy elromlott a gitárom. Abszolút nem szólt (akusztikus állapotában sem). Végül rájöttem a probléma forrására, és megfelelő eszközök beszerzése - megtalálása - után állítottam a nyakon; azóta tökéletesen szól. Bár, mint utólag felfedeztem, az egyik pickupom meghalt. :(

Egyéb nyalánkságok: elromlott a melegvíztermelőnk a hátsó fürdőben; szar a radiátorom, és továbbra is dohos a szobám (főleg, hogy a hideg miatt többet tartom csukva az ablakot).

Újabban eljárok egy üzleti életről szóló előadássorozatra is, minden kedden 5-7 között. Elméletileg, miután túl vagyok a hatodikon, kapok egy oklevelet, hogy elvégeztem a tanfolyást. Nem tudom, hogy ez mire jó, de jól hangzik, meg talán tudok okosakat tanulni szakmába vágóan (bár a mai prezentáció a tavalyi Marketing modulomnak az összefoglalása volt: semmi új információ).

Így az egy hetes betegséges-megfázásból kilábalva pedig lassan újra elkezdünk edzeni a srácokkal. Beindult a tanulás is, szóval zajlik az élet. Megyek is, zajoltatom tovább :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beze-lifeincardiff.blog.hu/api/trackback/id/tr412401671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása